İspanya Çalışma Vizesi Hakkında

İspanya çalışma vizesi, İspanya Dışişleri Bakanlığı’nın görev alanı içerisinde bulunmaktadır. İspanya Dışişleri Bakanlığı’nda sonuçlanmakta olan İspanya çalışma vizesi işlem süresi 60 iş günü içerisinde neticelenecektir.

İspanya çalışma vizesi ile İspanya’ ya gidecek olan kişilerin gidiş tarihleri itibariye en az 30 gün içerisinde İspanya yabancılar polisine başvuruda bulunarak İspanya oturum kartı almaları gerekmektedir.

İspanya çalışma vizesi başvuruları için Türkiye’den başvuru gerçekleştirecek Irak, Suriye, Azerbaycan ve Gürcistan uyruklu kişiler çalışma vizesi evraklarını İspanyolca tercüme edilmiş bir şekilde sunmalıdır.

Yine TC vatandaşları, İspanya Konsolosluğunun gerek görmesi halinde bazı evrakları İspanyolca’ya tercüme edilmiş bir şekilde sunmaları gerekebilecektir.

İspanya Konsolosluğu, İspanya Çalışma Vizesi

1. İspanya’da çalışılacak olan firmanın İspanya Çalışma Bakanlığına yapmış olduğu başvuru ve kabul evraklarının orijinalleri

2. Pasaport (seyahat sonrası en az 12 ay geçerli)

3. Pasaport fotokopisi (yeni ve eski pasaport fotokopileri)

4. İspanya vize başvuru formu

5. 2 adet biometrik fotoğraf (kişinin güncel halini temsil eden son 3 ay içerisinde çekilmiş beyaz fon üzeri)

6. Adli sicil kaydı aslı ve fotokopisi (İspanyolcaya noter tasdikli çevirisi yaptırıldıktan sonra, Valilik’ten “La Haye” Apostil damgası vurdurulacaktır)

 

ispanya konsolosluğu çalışma vizesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İspanya Konsolosluğu Resmi Web Sitesi; ankaravisa.es